Как да си направя сайт?

Искам сайт! Как да си направя сайт?
Когато човек реши да се сдобие със сайт, независимо дали ще си го направи сам или ще си го поръча, първо трябва да знае за какво му е този сайт.
Причини човек да поиска да си направи сайт има много:

– Всеки има, защо аз да нямам?
– Струва ми се интересно… .
– Да печеля от него.
– Да се забавлявам.
– Да представя бизнеса си.
– Да споделя с хората, мислите и идеите си.
– Да се фукам… .
– Модно е… .
– Тайна… .

Всеки има право да си има сайт, независимо от причината. Изясняването на това е важно и заради друго. Тя е целта, която ще се преследва и затова тя трябва да бъде ясна, за да може да бъде постигната с най-добрите средства.

Сега ще разгледаме гореспоменатите причини една по една, за да се види разликата между тях.

1. Всеки има, защо аз да нямам?

Разбира се всеки може да си има. Ако има възможност може да си го поръча, ако не да си направи безплатен. Целта тук е просто да има някакъв сайт, не от необходимост… . Всъщност необходимост има, но не от определен тип сайт, просто да се разпише собственикът му в мрежата. Така, че всеки сайт става за тази цел.

2. Струва ми се интересно… .

Собственикът на такъв сайт има нужда от него за забавление. Навярно ще реши да си го прави сам и ще се забавлява да си го поддържа. Може да започне с някой безплатен блог и когато изясни точно идеята си, може да го развие в нещо по-голямо. Хора от такъв тип биха се включили в социални мрежи и използвали сайтовете си за да споделят нещата, които ги вълнуват и заедно да се учат и развиват.

3. Да печеля от него.

Тук вече не е за начинаещи. Ако човека сега започва и иска сайт от който да печели, е добре да има средства за да поръча на някой, който разбира за да му го направи.

Ако сам разбира от печеливши сайтове, разбира се сам ще си го направи. Как се прави успешен сайт, ще разгледаме в някоя друга тема.

4. Да представя бизнеса си.

Сайт от подобен вид е сериозно начинание. Ако човека, не умее сам да направи добре представителен бизнес сайт, трябва да го поръча на специалист в областта на уеб дизайна.

5. Да споделя с хората, мислите и идеите си.

Има хора, които си задават въпроса: Как да си направя сайт за да споделям с хората своите мисли и идеи. Този тип сайт е от типа лични сайтове. Начинаещия в тази област, може да се включи в социална мрежа, форум или да си направи безплатен блог. Неговият собственик няма нужда да губи време и учи ненужна информация за изграждане на уеб сайт, за него по-важни са нещата, които ще споделя.

6. Да се фукам…

А тук… има няколко варианта… . С какво точно ще се фука собственика:

а) Със супер сайт. И тук има още два варианта:

-Колко готин, скъп, атрактивен и прочие сайт имам.
-Какъв супер сайт си направих.

Съответно първия или ще си го направи или ще си купи. Във втория вариант ще си го направи сам и ще се фука с уменията си.

б) С колата си, с жена си, уменията или щуротиите си.

Тук пак са два варианта, сам да си направи простичък готов блог или сайт или да си купи атрактивен. Тук акцента е „продукта“ с който ще се фука собственика.

7. Модно е… .

За последователите на модата, за разлика от тип 1, не става какъв да е сайт, той трябва да е и моден. И непременно такъв човек би се обърнал към диктаторите в модата в уеб дизайна.

8. Тайна… .

Собствениците на такъв мистериозен сайт, може да си останат никому неизвестни или пък само единици хора да знаят за тях, обикновено той може да е просто личен виртуален дневник за поезия или скрити, тайни мисли.

9. Да, девет… . или 99

Още безброй причини може да има човек да поиска да си направи сайт. Най-важно е да определи целите си за да може да ги достигне.

Статията „Как да си направя сайт“ е за напълно начинаещите в областта на правене на сайтове. Надявам се да бъде полезна за човек, който тепърва ще си има първи сайт. За опитните, ще се стори наивна, но нека не забравят от къде са почнали ; ) .

Блондинката
Материала е предназначен само за четене от този сайт, не копирайте без разрешение!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *