Полезни Google инструменти

В тази статия ще ви разкажем за полезни Google инструменти, които биха могли да бъдат голямо улеснение за вас. Предполагаме не знаете, но има много голям набор от инструменти, команди в Google, с чиято помощ можете лесно да узнавате примерно прогнозата за времето или да проверявате правописа на някоя дума, която ви затруднява.

Калкулатор – За да използвате тази функция на Гугъл  въведете задачката в полето за търсене и натиснете enter.  Може да решавате прости и сложни задачи, функции, конвертиране и т.н. Не  трябва да се използват интервали.

Конвертор – Подобно на функцията калкулатор  и конвертора работи, като се въведе търсената величина в полето за търсене. Синтаксиса е следният: 10 мили в километри и резултата е: 10 мили = 16,09344 километра. При конвертирането можете да използвате и съкращенията на мерните единици (км, см, мм, кг и т.н.).

Още един интересен трик сред полезните Google инструменти, с който можете да превръщате и смятате с всякакви мерни единици, например: 3 miles + 7 kilometers in kilometers, това ще даде моментален резултат в километри. Много лесно и полезно трикче. Освен това можете да смятате задачи от сорта 5*5(25-16) и т.н. За умножение можете да използвате както „*” така и „х”.

Правопис – въведете думата в полето за търсене и гугъл ще ви покаже правилното изписване

Карти – Заявката: карта на София ще ви върне картата на гр. София извлечена от картите на Гугъл.

Точен час – Ако искате да видите точния час в момента,  напишете в полето за търсене „time in ____” и google автоматично ще покаже колко е часът във вашата часова зона. Ако пък желаете да проверите колко е часа в някоя друга страна просто напишете “time in japan” например .

Времето – Времето в момента можете да видите с командата “weather in ___”, а ако искате да разберете какво е времето в някой друг град, след командата напишете името на града, например “weather in Varna”, само с един клик на мишката превръщате температурите от Фаренхайт към Целзии.

Проследяване на доставка – Ако очаквате доставка от UPS, FedEx, или от U.S. Postal Service, само с въвеждането на проследяващия номер на доставката, google ще изведе линк с информация за текущото местоположение на вашата кутия, както и с останала информация предоставена от куриерската компания, превозваща я.

Спортни резултатиЗа да видите резултатите и програмите на различни отбори, въведете името им или това на групата, в която са, в полето за търсене.

https://www.google.bg/intl/bg/help/features.html#reference

дефине – тълкуване на думата

След като ви разказахме за много полезни Google инструменти, вижте още и Google команди за ефективно търсене.

1 коментар към “Полезни Google инструменти”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *