Прост дизайн или сайт трепач?

Прост дизайн или сайт трепач?Прост дизайн или сайт трепач?  – този въпрос стои преди създаването на всеки нов сайт.

В момента има всевъзможни скриптове с които да се направи наистина разточително, убийствен от към ефекти сайт. Но изобилието от ефекти би ли направил сайта по-привлекателен?

Всичко зависи от основната задача на сайта.

Ако е развлекателен сайт, може да си позволи да има по-атрактивен дизайн. Но дори за развлекателните сайтове, прекалено многото ефекти започват да досаждат, освен това товарят и забавят функционирането на сайта. Така, че с визуалните, звукови, текстови и други ефекти не трябва да се прекалява.  Използвайте ги умерено и със стил. Така посетителите на сайта  ще бъдат привлечени, но и ще останат в сайта ви.

Ако се държи на съдържанието и сайта е информативен, ефекти трябва да се използват много предпазливо, по-скоро като акценти.

Ако пък става дума за сериозен корпоративен сайт, просто забравете за излишната декорация.

Отговорът на въпроса „Прост дизайн или сайт трепач?“ не е лесен. Трябва да се намери баланса между дизайна на сайта, неговото съдържание и функционалност.

Един сайт със съвсем семпъл дизайн, може да бъде откриваем и да привлича посетители, когато е добре оптимизиран, има качествено съдържание, зарежда бързо  и е удобна и разбираема навигация. Използвайте възможностите, които дават цветовете и ефектите умерено и със стил и вашите читатели ще ви бъдат благодарни.

Прост дизайн или сайт трепач? … Пощадете потребителите си…. ; )

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *